a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Yörük Çocukları TEKNOFEST’te

T3 Vakfı’nın himayesinde gerçekleştirilen "Bir Çocuk Gelsin, Uçağa Dokunsun Projesi" kapsamında, Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yörük çocuklarını belirleyerek onları TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'na götürdü. Kırsal mahallelerden toplanan çocuklar, Selçuk Bayraktar Parkı’nda bir araya gelerek konvoy halinde Adana’ya hareket etti.

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, çocuklarla birlikte etkinlikte yer aldı. Öğrenciler, Kızılelma, Akıncı, Hürkuş ve SOLOTÜRK gibi teknolojik gelişmeleri yerinde görerek büyük bir heyecan yaşadı.

Başkan Kara, T3 Vakfı’na teşekkür ederek, geleceğin nesilleri için çalıştıklarını vurguladı. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olan Yörükler’in çadırında duman tütsün diye gayret ediyoruz,” diyen Kara, yüzlerce Yörük öğrenciyi TEKNOFEST’e götürmenin mutluluğunu dile getirdi.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, TEKNOFEST’in öğrencilerin vizyonunu geliştireceğine dikkat çekti. “Yörük çocukları TEKNOFEST’te” adı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Toroslar’da yaşayan 2 bin 25 öğrencinin bu fırsattan yararlanacağını ifade etti. Açıkyörük, çocukların milli teknoloji hamlesini yerinde görmesinin önemine vurgu yaptı.
Festivalde yer alan çocuklardan Sude Naz Kılbaş, “Hayalim yazılımcı olmak, TEKNOFEST’e gidip ülkemin icat ettiği teknolojik aletleri görmek için çok heyecanlıyım,” derken, Celil Mert Yıldız ise “TEKNOFEST’e geldim, çok mutluyum. İnsansız araçları ve helikopterleri gördüm, teşekkür ederim,” şeklinde duygularını paylaştı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0