a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Teknofest’te Finalde

Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İskender Özkul, Teknofest Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda büyük bir başarıya imza attı.

Antalya’da 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, Özkul’un geliştirdiği klimalara entegre nemlendirme cihazı projesi finale kaldı.

Teknofest’te finale kalan 28 proje arasında yer alan bu yenilikçi cihaz, klimaların geleneksel ısıtma ve soğutma işlevlerinin ötesine geçerek ortamın nem dengesini %40-%60 aralığında tutmayı hedefliyor. Bu özellik, cihazın yaşam konforunu artırması ve hava kalitesini iyileştirmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Doç. Dr. İskender Özkul, projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni nesil klimalarımız, hem ortamı soğutma hem de ısıtma işlemlerini gerçekleştirirken aynı zamanda nem dengesini de sağlayarak hava kalitesini ve yaşam konforunu üst düzeye çıkaracak. Artık klimalar rahatsızlık vermeyecek.”

Teknofest’in sonuçlarına göre ilk üçe giren projeler, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan bir sonraki Teknofest etkinliğine katılma hakkı kazanacak. Doç. Dr. Özkul’un projesinin bu süreçte nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0