a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Adana’da Türkiye’nin İlk Vakum Pompasının Üretimine Başlandı.

Çukurova Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurulan Hillteknosis firması, Türkiye’nin ilk vakum pompasının üretimine başladı.

Firma sahibi ve makine mühendisi Fatih Büker, vakum pompalarının Türkiye’de bugüne kadar ithal edildiğini belirterek, “Amacımız bu sektördeki ithalat bağımlılığını ortadan kaldırmak ve dövizin ülkemizde kalmasını sağlamaktır” dedi. Büker, vakum pompalarının birçok alanda kullanıldığını ancak daha önce yerli üretimin yapılmadığını vurguladı.

“Her yıl vakum pompası ithalatı için ülkemizden milyonlarca döviz Avrupa ülkelerine akıyor. Uzun bir AR-GE sürecinin ardından KOSGEB Adana İl Müdürlüğü desteğiyle üretime geçerek ilk siparişlerimizi teslim ettik” diye ekledi.

Büker, daha önce Bilkent Üniversitesi bünyesindeki Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde teknik müdürlük yaptığını hatırlatarak, Hillteknosis’in gelecekteki hedeflerini açıkladı. “Tecrübeli bir ekiple üretimimizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışına da açılma hedefimiz var. Birçok ülkeden yatırım ve iş birliği teklifleri alıyoruz,” dedi.

İlk etapta Türkiye’den döviz çıkışını engellemeyi, ardından döviz girdisi sağlamayı amaçladıklarını belirten Büker, KOSGEB ve TÜBİTAK projeleri ile girişimcilik serüvenini güçlendirdiklerini ifade etti. Hillteknosis, vakum pompası üretiminin yanı sıra, her marka ve modelde vakum pompası bakım ve onarım hizmetleri de sunmayı planlıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0