a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Spor
  • Mersinli Ersu Olimpiyatlarda Sempatik Tavırları ile Dünya Basınında

Mersinli Ersu Olimpiyatlarda Sempatik Tavırları ile Dünya Basınında

"Paris'in büyülü atmosferinde, Türk bayrağı bir kez daha göklere yükseldi. Sırıkla atlama arenasında göz kamaştıran performansıyla Ersu Şaşma, ülkemizi gururlandırdı

 

 

Paris Olimpiyatları’nda Yusuf Dikeç’in ardından, bir başka sporcumuz da kendine has sempatik kişiliğiyle dünya çapında dikkat çekti.

Ersu Şaşma, sırıkla atlamada olimpiyat beşinciliği elde ederken, karizmatik tavırlarıyla ekran başındaki milyonların beğenisini kazandı.

Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler sırıkla atlama finalinde 5.85 metrelik performansıyla sezonun en iyi derecesini yaparak beşinci oldu. Şaşma, tüm atlayışlarını ilk denemede başarıyla tamamladı ancak 5.95 metrelik yüksekliği aşamayarak yarışmaya veda etti.

 

 

1999 yılında Mersin’de doğan Ersu Şaşma, sırıkla atlama konusunda Türkiye’nin en başarılı sporcularından biri olarak biliniyor. Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda 5.75 metrelik atlayışıyla altın madalya kazandı. Ayrıca, 2022’de Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları’nda da altın madalyalar elde etti.

Ersu Şaşma, 2024 yılında Roma’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 5.82 metrelik atlayışıyla bronz madalya kazanarak Türkiye’nin sırıkla atlama branşındaki ilk Avrupa madalyasını elde etti.

Bunun yanı sıra, Almanya’da gerçekleştirilen 14. Uluslararası Sırıkla Atlama yarışmasında 5.90 metrelik atlayışıyla Türkiye rekorunu kırarak Paris 2024 Olimpiyatları’na katılma hakkı kazandı.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0