a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Spor
  • Mersin’den 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na Üç Yetenekli Sporcu

Mersin’den 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na Üç Yetenekli Sporcu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'da Ahmet Kaplan, Muhammet Khalvandi ve Muhammet Atıcı, Fransa'da Düzenlenecek Organizasyonda Türkiye'yi Temsil Edecekler.

 

 

Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Paralimpik Oyunları’na sayılı günler kaldı. Mersinli sporcular, bu prestijli yarışmada yer alacak olmaktan büyük heyecan duyuyor.

 

Khalvandi’nin Gümüş Madalyası

Geçtiğimiz yıl Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda cirit atma F57 kategorisinde 49.98 metrelik derecesiyle gümüş madalya kazanan Muhammet Khalvandi, Paris 2024’te Türkiye’yi temsil edecek. Khalvandi, Fransa’da madalya kazanmayı hedeflediğini ve hazırlıklarını bu yönde sürdürdüğünü belirtti.

 

Atıcı’nın Annesine Verdiği Söz

Gülle atmaF20 kategorisinde “yüksek performans kotası” elde eden 22 yaşındaki Muhammet Atıcı, 4 yıl önce kaybettiği annesine verdiği madalya sözünü tutmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Atıcı, “Paris’te madalya kazanacağıma inanıyorum. Tüm gücümle mücadele edeceğim ve iyi sonuçlar alacağım” dedi.

 

Kaplan’ın Başarı Dolu Yolculuğu

Mersinli milli tenisçi Ahmet Kaplan, bu yıl uluslararası organizasyonlarda elde ettiği 5 şampiyonluk ile Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı. Quad dünya sıralamasında 6. sırada yer alan Kaplan, uluslararası arenada kazandığı başarılarla ülkesini gururlandırıyor.  Bu üç sporcu, Mersin ve Türkiye için büyük bir onur kaynağı olurken, Paris 2024’te Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye kararlı.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0