a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Euro 2024’te Son 16’dayız

Türkiye, Euro 2024te F Grubu'ndaki son karşılaşmasında Çekya'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla adını son 16 turuna yazdıran A Milli Futbol Takımının rakibi Avusturya oldu. Türkiye ve Avusturya arasındaki karşılaşma 2 Temmuz'da oynanacak.

 

 

F Grubu’nda Türkiye, Çekya’yı 2-1’lik sonuçla geçerek F grubunu 6 puanla ikinci sırada tamamladı. A Milli Futbol Takımımızın gollerini ikinci yarıda Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun kaydetti.

RAKİBİMİZ AVUSTURYA OLDU

Türkiye, averajla grubu Portekiz’in altında tamamlayarak D grubu lideri Avusturya ile eşleşti. İki takım arasında oynanacak son 16 karşılaşması 2 Temmuz’da gerçekleşecek.

Bu sonucun ardından Türkiye, 6 puanla son 16 turuna yükseldi.

A Milli Takım, son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Milliler, Avusturya’yı geçmesi halinde çeyrek finalde Hollanda – Romanya maçının galibiyle karşılaşacak.

Çekya 1 puanla turnuvaya veda etti. Gürcistan’dan sürpriz Grubun diğer karşılaşmasında Gürcistan, Portekiz karşısında 2-0’lık skorla kazandı.

Gürcistan’a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Khvicha Kvaratskhelia ve ve 57. dakikada penaltıdan Georges Mikautadze attı.

Gürcistan, Portekiz karşısında aldığı galibiyetle birlikte en iyi 3.’ler arasına girdi ve son 16 turuna yükseldi.

F Grubu’nda puan durumu şu şekilde;

1- Portekiz (6 puan)

2- Türkiye (6 puan)

3- Gürcistan (4 puan)

4- Çekya (1 puan)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0