a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Başkan Seçer, CHP’nin İkinci Yüzyıl Kurultayı’nda Konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı altında düzenlenen 20. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na katıldı. Kurultay, 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümünde sembolik açılışını yaparken, resmi açılış Ankara ATO Congresium’da gerçekleşti.

 

Kurultay’ın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Seçer, CHP’nin yeni dönemde güçlü ve demokratik bir tüzüğe kavuşmasını umduğunu belirtti. Seçer, tüzüğün hem parti içindeki tüm kesimlerin memnuniyetini sağlayacak hem de CHP’yi ikinci yüzyılda iktidara taşıyacak nitelikte olması gerektiğini vurguladı.

Seçer, “Umut ediyorum partimizin her kesiminin memnuniyetini kazanacak, aynı zamanda da bizi ikinci yüzyılda iktidara taşıyacak güçlü, demokratik bir tüzük ortaya çıksın. Tüm arzum bu” dedi.

Başkan Seçer, CHP’nin İkinci Yüzyıl Kurultayı’nda Konuştu

 

Yerel Seçimlerdeki Başarıya Değinme

Seçer, CHP’nin son yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olmasının, halkın geleceğe dair umutlarının tazelendiği bir döneme denk geldiğini belirtti. Bu başarının uzun süredir elde edilemediğini vurgulayan Seçer, “Tekrar bir umut yeşermesi oldu” şeklinde konuştu

Başkan Seçer, CHP’nin İkinci Yüzyıl Kurultayı’nda Konuştu 1 - BAYKAN SECER CHPYNYN YYKYNCY YUZYIL DEYYYYM KURULTAYIYNA KATILDI 3

 

Belediyelerin Sosyal Politikalar Üzerindeki Rolü

Belediyelerin sosyal politikalar konusundaki başarılı uygulamalarının, CHP’nin iktidara giden yolunu açacağını düşünen Seçer, “Belediyelerin başarıları, belediye başkanlarının tutumu ve sosyal politikalar konusunda ortaya koyacağı başarılı uygulamalar genel seçimlerde CHP’nin iktidara giden yolu açacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

Başkan Seçer, CHP’nin İkinci Yüzyıl Kurultayı’nda Konuştu 2 - BAYKAN SECER CHPYNYN YYKYNCY YUZYIL DEYYYYM KURULTAYIYNA KATILDI 1

 

Ekonomik Kriz ve Sosyo-Ekonomik Sorunlara Dikkat Çekti

Türkiye’deki ekonomik kriz ve sosyo-ekonomik sorunlara da değinen Seçer, yoksulluk ve hayat pahalılığının büyük sorunlar oluşturduğunu belirtti. Mersin’in sosyo-ekonomik yapısına dair gözlemlerini paylaşan Seçer, tüm kesimlerin bu ortamdan şikayetçi olduğunu ifade etti.

 

 

İmamoğlu’na Açılan Davaya İlişkin Yorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava hakkında da yorumda bulunan Seçer, “Bir yargı faciası” ifadesini kullandı. Seçer, kararın istinafta onanması durumunda Türkiye’nin hukuk ve yargı tarihine kara bir sayfa olarak geçeceğini belirtti ve Türkiye’de hukuk devleti anlayışının kazanmasını arzuladığını söyledi.

Başkan Seçer, yerel seçimlerdeki başarılarının devamı için daha çok çalışmaları gerektiğini ve çeşitli kesimlerin sorunlarına duyarlı olmalarının önemini vurguladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0