a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Vali Ali Hamza Pehlivan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajda, Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümünde milletçe coşku ve gurur yaşadıklarını belirtti. Pehlivan, Sultan Alparslan’ın 1071’deki Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını açtığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile ise bu toprakların ebedi vatan olarak ilan edildiğini vurguladı. Vali Pehlivan, 102 yıl önce milletin “Ya İstiklal Ya Ölüm” anlayışıyla büyük bir destan yazdığını, bu zaferin Cumhuriyet’in kuruluş yolunu açtığını ve tam bağımsızlığın en güçlü sembollerinden biri olduğunu ifade etti.

 

Mesajında, bu zaferin milletin çelikleşmiş iradesi ve fedakarlığıyla kazanıldığını, Anadolu’nun dört bir yanından gelen vatan sevgisi ve milli şuurun mücadeleyi kazanmasında etkili olduğunu belirtti. Pehlivan, milli şairin dizelerindeki gibi ecdadın kahramanlıklarının, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşımak için ilham kaynağı olduğunu söyledi.

 

Vali, vatanın ve milli değerlerin korunmasının, Cumhuriyet’in ilelebet payidar kılınması için sürekli çalışma ve üretmenin milli bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Son olarak, Vali Pehlivan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarını ve aziz şehitleri saygı ve rahmetle anarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım” dedi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0