a
whatsapp ihbar hattı haber postası

THY Opet, Çukurova Havalimanı’na Akaryakıt Tesisi Kuracak

Mersin'in Tarsus ilçesinde yeni faaliyete geçen Çukurova Uluslararası Havalimanı, THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. tarafından kurulacak olan "Akaryakıt Depolama ve Hava İkmal Tesisi" ile önemli bir yeniliğe kavuşacak. THY Opet, havalimanında gerçekleştireceği bu projeyle hava trafiği için kritik öneme sahip bir altyapı yatırımı yapacak.

 

Proje kapsamında, toplamda 5.312 m³ kapasiteli bir akaryakıt tesisi inşa edilecek. Tesiste, büyük hava araçları için JET-A1 yakıtı ve küçük eğitim uçakları ile helikopterler için Avgas yakıtı depolanacak. Tesis, dört adet 1.078 m³ kapasiteli Jet A1 depolama tankı ve iki adet 500 m³ kapasiteli Avgas tankı içerecek.

 

Akaryakıt, kara yoluyla tanklara alınacak ve havalimanındaki hidrant sistemine sahip güzergahlar üzerinden hava araçlarına temin edilecek. Hidrant sistemi bulunmayan yerlerde ise kara tankerleri kullanılacak.

 

Bu stratejik yatırım, Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. ile THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde gerçekleştirilecek. Tesisin kurulması, havalimanının operasyonel kapasitesini artırırken, hava trafiğinin verimli ve kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlayacak.

 

Yeni tesisin açılması, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölgedeki hava yolu taşımacılığında önemli bir rol oynamasına katkıda bulunacak ve hava yolculuğu hizmetlerinin kalitesini artıracak.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0