a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Mersin’de PKK Yandaşlarına “Ölürüm Türkiye’m” Parçası Dinletildi.

Mersin’de PKK Yandaşlarına “Ölürüm Türkiye’m” Parçası Dinletildi.

Mersin'de, terör örgütü PKK lideri Öcalan lehine slogan atan şahıslara, gözaltına alındıkları sırada “Ölürüm Türkiyem” şarkısı dinletildi.

 

Mersin’de terörist başı ‘Abdullah Öcalan’ sloganları eşliğinde sahil kenarında halay çekerken kaydedilen görüntüleri sosyal medyada yayınlanan terör yandaşlarından 9’u, polis ekiplerince Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere Mersin’e getirilirken, ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı dinletildi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de halay çekerken terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan 11 kişiden 9’unun yakalandığını, bir firarinin yakalama çalışmalarının sürdüğünü ve bir kişinin ise uyuşturucu kullanma suçundan cezaevinde olduğunu duyurdu.

 

Bakan Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyonun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya’nın açıklaması şöyle: “Sosyal medyada paylaşılan ve Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde bir grubun halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığı tespit edilmişti. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerimizce şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yaptı.

 

Şüphelilerin Gaziantep’ten Mersin’e geldikleri anlaşılmış, görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlik tespiti yapılmıştır. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüzce; 1 şüphelinin olaydan sonra ‘uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlenmiş; 9 şüpheli ise yakalanmıştır. 1 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, silah ve mühimmatlara el konulmuştur. Şüpheliler ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK’ suçundan gözaltına alınmıştır”

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0