a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Mersin'de gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen yürüyüş özgecan aslan meydanında yapılan basın açııklamasıyla sona erdi

Mersin Özgecan Aslan meydanına kadar gerşekleştirilen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılırken, Memur-Sen Mersin İl Başkanı Ertuğrul Yıldız basın açıklamasında bulundu.

Yıldız yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Emperyalist sistemin koruması altındaki İsrail terör örgütü, bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor.Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın hiçbir yerinde katilin soykırımcının bu kadar desteklendiği başka bir örnek yoktur. Batı ve emperyalist güçler, islama ve müslümanlara olan düşmanlığını israil dene siyonist çete eliyle gerçekleitiriyor.Söz konusu müslüman olunca bu güne kadar iddia ettikleri demokrasi insan hakları ve özgürlük gibi bütün değerleri çiğnemeleri bundan dedi.

Yılmaz ifadelerine şöyle devam etti: Bir düşünün kendileri dışındakilere insanımsı diyecek kadar insanlıktan çıkmış ırkçı bir rejimle karaşı karşıyayız.
Dilimiz varmıyor ama hapishanenelere doldurdukları kardeşlerimize tecavüze kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir. israil yedi ekim’den bu yana kadın,çocuk,yaşlı,hasta demeden kırk iki bin canı katletti ifadesinde bulundu.

Yılmaz; Siyonist rejim Lübnan’a başlattığı saldırılarla arz ve hedefine ulaşmak için tüm bölgeyi ataeşe vermeyi planladığını gösterdi. Orada da durmayacaklar biliyoruz.Ateş yaklaşıyor. Gazze’deki Rab’lerine şikayet eden çocukların ahı insanları bulmayacakmı zannediyor! Bir tarafta uluslararası hukuk,diğer tarafta o zulmü yaşayan çocukların bilge sözleri.Sözde ateşkes çağrısıyla barış maskesi takan batı, soykırımcıya silah, para ve siyasi destek verirken insanlğın onuru Filistinli kadınların ve çocukların omuzlarında dedi.

Yılmaz son olarak Gazze’de bunlar yaşanırken, hala dengeleri gözetleyen küçük çıkarların kaybolmasından korkan bir İslam coğrafyasıyla karşı katşıyayız. İbarhim anlaşmasının peşinde israil ve Abd’ye yardım ve yataklık yapan bölge ülkeleri maalesef onurumuzu zedeliyorlar.Batıyı arkasına alan israil, bütün bilgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazzede başlayan soykırım Lübnan ve Yemene’de sıçramış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız’ında geçen hafta açıkladığı gibi kirli bir oyunla karşı karşıyayız. Bizler Mersin’de Bugün Filistin halkının haklı mücadelesine destek olamak için haykırıyoruz. Türkiye’nin savunması Gazze’den Başlar ifadesiyle sözlerine son verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0