a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Mersin’de Aniden Bastıran Sağnak Yağışlar Su Taşkınlarına Neden Oldu

Mersin’de Aniden Bastıran Sağnak Yağışlar Su Taşkınlarına Neden Oldu

Güne sabahın yaz yağmuruyla başlayan Mersin, yarım saat içinde aniden gerçekleşen yoğun sağanak ile su taşkınlarını yaşadı. Mersin merkezde etkili olan yağmur, çok sayıda ev ve iş yerinin su basmasına neden olurken Mersin Büyükşehir Belediyesi su taşkınlarını önleme konusunda bazı bölgelerde yetersiz kaldı.

 

Mersin’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış yolları göle çevirdi. Araçlar su birikintisi nedeniyle yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Yurttaşlar ise dizlerine kadar ulaşan suyun içinde karşıdan karşıya geçmek zorunda kaldı.

 

Mersin’de son yıllarda görülmeyen yaz yağmuru dün kent genelinde etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarı yaptığı Mersin’de, sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

Şiddetini artıran ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. D-400 Karayolu üzerinde, özellikle Karaduvar Kavşağında büyük su birikintileri oluşurken, bölgede yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu meydana geldi.

 

Trafik polisleri, su birikintilerinin olduğu noktalarda araçları başka güzergahlara yönlendirerek trafik sıkışıklığını azaltmaya çalıştı.

Su birikintileri nedeniyle bir ambulans, normal güzergah yerine farklı bir yoldan geçmek zorunda kaldı. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçen sene düzenleme yaptığı İstiklal Caddesi de sulara gömülen adreslerden oldu.

 

Esnaflar dükkanlarına dolan suyu boşaltmak için kendi imkanları ile büyük çaba verdi. Yağmurun şiddeti ile logarlar taşarken yayılan pislik ve koku isyan ettirdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0