a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Mersin Üniversitesin’den “Filistin ve Ortadoğu’da İsrail Sorunu” Paneli

Mersin Üniversitesin’den “Filistin ve Ortadoğu’da İsrail Sorunu” Paneli

7 Ekim 2023 tarihinde, Hamas’ın Aksa Tufanı saldırılarının ardından başlayan İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının yıl dönümünde, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler ve İlahiyat Fakülteleri ile Eğitim Bir-Sen iş birliğinde "Filistin ve Ortadoğu'da İsrail Sorunu" başlıklı bir panel düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ve akademik camia bir araya geldi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Muzaffer İnneci’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Eğitim Birsen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özbilen’in açılış konuşmasının ardından, panelin kolaylaştırıcılığını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan üstlendi. İlk konuşmayı yapan Dr. Mustafa Erim, İsrail sorununu tarihsel bir perspektiften ele alarak Yahudilerin Kudüs’teki yurt ve devlet arzularını aktardı. Daha sonra söz alan Doç. Dr. Buğra Sarı, Hamas’ın kendi vatanını savunduğunu belirterek, Netenyahu hükümetinin meşruiyetini sorguladı.

Son olarak, Dr. Kaan Kutlu Ataç, bölgenin jeopolitik konumu ve Türk milli güvenliğinin önemine değindi. Panelde, yaşanan bu vahşetin unutulmaması gerektiği vurgulandı ve bu tür etkinliklerin sürekliliğinin önemine dikkat çekildi. Katılımcılar, İsrail’in politikalarının yarattığı olumsuz etkilerin üstesinden gelinmesi için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Etkinliğin sonunda, soru-cevap kısmında katılımcılar konuşmacılara çeşitli sorular yöneltti. Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, panelin sonunda konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti ve toplu bir fotoğraf çekimiyle panel sona erdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0