a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin Uluslararası Limanına (HCM)’den Prestijli Ödül

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 22 Ağustos’ta Brandon Hall Group tarafından düzenlenen 2024 İnsan Sermayesi Yönetimi (HCM) Mükemmellik Ödülleri’nde, En İyi Genişletilmiş Kurumsal Öğrenme kategorisinde Altın Ödül kazandı.

Bu prestijli ödül, MIP’nin toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla başlattığı Kadın NEET’lere yönelik Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı sayesinde elde edildi.Brandon Hall Group’un HCM Excellence Awards’u, dünya genelinde insan kaynakları yönetimi, öğrenme ve gelişim, liderlik gelişimi ve yetenek yönetimi alanlarında mükemmelliği ödüllendiriyor. MIP, bu ödülle, kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik çalışmalarını uluslararası alanda taçlandırmış oldu.

MIP’nin Kadın NEET’lere yönelik başlattığı Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı, 24 Nisan 2024 tarihinde başladı ve ilk yılını 34 kadın katılımcıyla tamamladı. Program, genç kadınlara 30 saatlik teorik eğitim ve iş başında uygulama fırsatı sundu. Katılımcılar, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak MIP tarafından verilen “Başarı Sertifikası” almaya hak kazandı.

Genel Müdür Ajay Kumar Singh, ödülle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Brandon Hall Group’tan aldığımız bu ödül, kadınların iş gücüne katılımını artırma ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunma çabalarımızın bir sonucu olarak büyük bir anlam taşıyor. Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı ile kadınlara yeni kariyer fırsatları sunmak ve sektördeki kadın temsilini artırmak konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

Program sonrası katılımcıların, CE ve D sınıfı sürücü belgeleri ile Terminal Traktör Operatörü Sertifikası’nı almaları gerekiyor. MIP’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Beyanı doğrultusunda hayata geçirilen bu girişim, şirketin eşit fırsatlar yaratma ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etme hedeflerine hizmet ediyor.

MIP’nin bu ödülü, şirketin toplumsal sorumluluk projelerindeki başarısını ve kadınların iş gücüne entegrasyonunu destekleme konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli