a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin Polisinden Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmalar kapsamında operasyon düzenledi.

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerimi uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan teknik ve  fiziki çalışmalar  kapsamında; Doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddenin şehirlerarası otobüs firmalarını kullanarak emanet eşya süsü verilerek batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaşan Narkotik ve İstihbarat şube ekipleri şüphelilerin belirlenen adreslerine operasyon düzenledi.

 

Yapılan operasyonda  yapılan aramalarda 6 kilo 670 gram esrar maddesi ele geçirilirken ,5 şüpheli şahıs M.Y. / M.T. / N.D. / H.D. / K.T. yakalanmış, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz Mersin Şehirler Arası Otobüs terminalinde şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yaptıkları uygulama esnasında durumundan şüphelendikleri (Y. T.) isimli şahsın aşırı tedirgin olması üzerine yapılan rutin işlemler sırasında sahsın yanında bulunan siyah renkli sirt çantası içerisinde, çantasının içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde bulunduğunu ve para karşılığında Mersin’e getirdiğini, kendisinden MEŞOT içerisinde teslim alınacağını beyan etmiş, daralı tartımında 2500 gram gelen uyuşturucu ve uyarıci maddelerden BONZAİ (Sentetik Kannobinoid) hammaddesi olduğu değerlendirilen A-M (Alfa Metilfenatilamin) maddesi bulunarak muhafaza altına alınarak şahıslar tutuklandı.

 

Ayrıca İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Akdeniz ilçemizde yapılan çalışmalarda; Sokak torbacısı olarak tabir edilen (İ.E) ye yapılan operasyonda;

91 paket halinde 1 Kilo 960 Gram ESRAR Maddesi,

27 Adet SENTETİK ECZA Maddesi,

1 adet Hassas Terazi,  76.475 TL.

Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirilmiş, şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0