a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Lise Öğrencileri Futbol Hakemliği Kokart Takma Töreni

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte yürütülen Lise Öğrencileri Futbol Hakemi Yetiştirme Tanıtım Programı Yenişehir Şevket Pozcu Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

 

Lise öğrencilerine futbol hakemliği konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan programın tanıtımında İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: “Futbolun her geçen gün gelişmesi ve daha adil bir şekilde oynanması için hakemlerin rolü oldukça önemlidir. Bu programda, siz değerli öğrencilerimiz de bu önemli görevde yer almak için gerekli donanıma sahip olacaksınız.

Programda, teorik ve pratik eğitimler yer alacak. Deneyimli hakemlerimiz tarafından verilecek eğitimlerde, futbol oyun kuralları, hakemlik teknikleri ve uygulamaları hakkında bilgi edineceksiniz. Ayrıca, sahada pratik uygulamalar yaparak edindiğiniz bilgileri pekiştireceksiniz.

Fakat her şeyde olduğu gibi futbolda da karar verici olmak büyük bir sorumluluk gerektirir. Futbol hakemliği, sadece bir spor müsabakasını yönetmekten ibaret değildir. Aynı zamanda, adil ve tarafsız bir şekilde karar vermek, stresli durumlarda sakin kalabilmek ve iletişim becerilerini geliştirmek gibi birçok önemli yetkinlik kazandırır. Sizi disipline eder, akademik başarınızın yanında sizi sportif olarak da kişisel olarak da geliştirir. Bu programın, sizlere sadece futbol hakemliği konusunda değil, aynı zamanda kişisel gelişiminiz açısından da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz ve bu inançla bu yola çıktık.

Bu programa katılan tüm öğrencilerimize, program sonunda Futbol Hakemlik Sertifikası verilecektir. Bu sertifika, sizlere hakemlik kurslarına katılma ve ileride profesyonel hakem olma imkânı sağlayacaktır. Futbol hakemliğine ilgi duyan ve bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen tüm lise öğrencilerini bu programa katılmaya davet ediyoruz. Bu programın, sizlere unutulmaz bir deneyim yaşatacağına ve gelecekteki kariyeriniz için önemli bir adım olacağına inanıyoruz.

Bizlerle iş birliği yapan ve çocuklarımızın gelişimine önem veren ve eğitimi destekleyen Türkiye Futbol Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna teşekkür ederim.” dedi. Kokart takma etkinliği ile tören sona erdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0