a
whatsapp ihbar hattı haber postası

İlahiyat Fakültesi Hocalarını Unutmadı.

Erdal Baykan İçin Anma Töreni: İlahiyat Fakültesi'nde Bir Bilim İnsanı ve Örnek İnsan Anıldı.

Mersin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, merhum Prof. Dr. Erdal Baykan’ı anmak üzere 7 Ekim 2024 tarihinde özel bir tören düzenledi. 25 Eylül 2024 tarihinde hayata veda eden Baykan, akademik yaşamının yanı sıra insani değerleriyle de tanınan bir liderdi.

Tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları, dekanlar, öğrenciler ve akademik personel katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Baykan’ın özgeçmişi okundu ve hayatına dair bir video gösterimi yapıldı.

Rektör Yaşar, yaptığı konuşmada, “Erdal hocamız, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda örnek bir insan ve mentordu. Onun bize bıraktığı miras, sadece bilim alanında değil, insan ilişkilerinde de bize rehberlik edecek” dedi. Yaşar, Baykan’ın fakültenin kurulmasına olan katkılarını ve insanlara olan yaklaşımını vurgulayarak, “Hepimizin gönlünde derin izler bıraktı” ifadesini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdulvahid Sezen de, Baykan’ın derin bilgi birikimi ve öğrencilere olan bağlılığı ile fakültenin önemli başarılara imza attığını belirtti. “Erdal hocamızın kapısı her zaman açıktı ve onun anlayışlı liderliği bizlere ilham verdi” diyerek, Baykan’ın hatırasını yaşatacaklarını sözlerine ekledi.

Öğrenci Hakkı Tüzün, Baykan’ın kendileri için bir dost ve rehber olduğunu dile getirerek, “Kendisi, kişilik eğitimimize büyük katkı sağladı. Bize kattığı değerleri yaşatmak bizim için bir sorumluluktur” şeklinde konuştu. Törende, Baykan’ın anısına dua merasimi gerçekleştirildi. Katılımcılar, merhum hocanın yaşamına ve akademik mirasına olan özlemlerini paylaşarak, onu unutmayacaklarını bir kez daha ifade etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0