a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Ve Öğrencilerden ‘Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek’ Gezisi

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Ve Öğrencilerden ‘Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek’ Gezisi

‘Kültürün İzinde Mersin’ projesi kapsamında Mersin’in tarihi ve kültürel mirasını genç nesillere tanıtmak amacıyla düzenlenen gezide, hem tarihi hem de kültürel mirası öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda bu değerleri yaşatmayı amaçlayan önemli bir eğitim etkinliği olarak dikkat çekti.

 

 

Etkinlik, öğrencilerin Akdeniz ilçesinde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etmeleriyle başladı. Ardından, ilçede yer alan tarihî evlerin yapıları incelendi. Öğrenciler, tarihî evlerin bulunduğu sokakta geleneksel çocuk oyunları oynayarak geçmişin izlerini yaşadılar. Ayrıca, Mustafa Erim Kent Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, şehrin kültürel tarihini daha yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Gezi kapsamında öğrenciler, Parmakkurdu köyüne geçerek köydeki bir mandırada büyük ve küçükbaş hayvancılık hakkında bilgilendirildi ve süt sağım etkinliğine katıldılar. Köyde yaşayan kadınlar, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve öğrencilere kilim dokuma kasnağında kilim dokuma sanatının inceliklerini gösterdiler.

 

Etkinliğin sonunda, köy halkı ve öğrencilerle birlikte müzik dinleyip sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Parmakkurdu köyü sakinlerine bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. Yörük Kültürü’nün önemli parçaları olan hayvancılık ve dokumacılık konularında değerli bilgiler aldık. Geleceğimizin mimarları olan gençlerimizle, ‘Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek’ anlayışı doğrultusunda, geçmişimizi unutmadan geleceğe adım atmalarını arzuluyoruz. Bu konuda başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok,” dedi

 

. ‘Kültürün İzinde Mersin’ projesi, öğrencilerin hem tarihi hem de kültürel mirası öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda bu değerleri yaşatmayı amaçlayan önemli bir eğitim etkinliği olarak dikkat çekti.

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0