a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Emlak İlanlarında ki Dolandırıcılık Elektronik İlan Sistemiyle Son Bulacak

Emlak İlanlarında ki Dolandırıcılık Elektronik İlan Sistemiyle Son Bulacak

Mersin'de gerçekleştirilen Tüm Emlakçılar Odası'nın Mesleki Eğitim Bilgilendirme Toplantısı, sektördeki güncel gelişmeleri ve gelecekteki düzenlemeleri masaya yatırdı. Toplantıda, Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Mersin’deki Tüm Emlakçılar Odasının üyeleri katıldı. Başkan Canpolat, konuşmasına Türkiye’nin konut kredileri piyasasında yaşanan değişimlerle başladı. 2023’ün ikinci çeyreğinden bu yana yüksek faiz oranlarının sektörde büyük sorunlar yarattığını belirten Canpolat, eski faiz oranlarının tüketici üzerindeki yükünü artırdığını ve gayrimenkul sektörünün bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Ancak, kamu bankalarının sunduğu 1.49 faiz oranlı konut kredilerinin piyasayı canlandırma potansiyeline dikkat çekti.

Emlak İlanlarında ki Dolandırıcılık Elektronik İlan Sistemiyle Son Bulacak 1 - 66499417 ab48 4dd3 b25c c00bc6aba745

Canpolat ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın 15 Eylül’de uygulamaya geçireceği “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi”nin sektördeki dolandırıcılık vakalarını engelleyeceğini belirtti. Yeni sistemle birlikte, sadece mülk sahipleri ve birinci dereceden yakınlarının ilan verebileceğini, diğer kişilerin bu ilanlara erişiminin kısıtlanacağını vurguladı. Ayrıca, mülk sahiplerine yetkilendirme sözleşmesi verilmeden sosyal medya mecralarında ilan verilmesinin yasaklanacağını ve bu yasaklara uymayanların her ilan için 156 bin TL ceza ile karşılaşabileceğini açıkladı.

Canpolat E-devlet üzerinden yapılacak kira kontratları hakkında bilgi verdi. Kiracı ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların artışını önlemek amacıyla, yılbaşından itibaren e-devlet üzerinden yapılacak kira sözleşmelerinin önemine değindi. Bu sistemin, fahiş kira artışlarının önüne geçeceğini ve her iki tarafın haklarını koruyacağını belirtti.

Toplantı, sektördeki yeniliklerin ve düzenlemelerin meslektaşlar arasında daha iyi anlaşılması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0