a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Büyükşehir’den Personellere İş Güvenliği Eğitimi

Daha donanımlı ve kalifiye personel yapısıyla hizmette kaliteyi esas alan Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik eğitim çalışmalarına hız verdi.

 

 

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı 3 aylık periyodik aralıklarla sürdürdüğü mesleki geliştirme eğitimlerine devam ediyor.  2024 eğitim programı kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü işbirliğiyle belediye birimlerinde görev alan saha personellerine yönelik “Yüksekte Çalışma ve İş Güvenliği Eğitimi” düzenlendi.

 

ATA Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen, Eğitim Amiri Selçuk Polat ve İGS Uzmanı Dr. Ali Özkurt tarafından verilen eğitime ilk gün farklı birimlerden 30 personel katıldı.

2 etaptan oluşan eğitim programı (İGS) İş Güvenliği Uzmanı Dr. Ali Özkurt tarafından Yüksekte Çalışma Eğitiminin teorik anlatımı ve İş Güvenliği Eğitimiyle başladı. Özkurt, personellerin çalışma ortamlarında öncelikle kendi güvenliklerini sağlayarak daha sonrada çevre emniyeti alınarak çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Dr. Ali Özkurt, yüksekte çalışma teknikleri ile ilgili teorik bilgiler verdi.

 

EĞİTİM KULESİNDE YÜKSEKTE ÇALIŞMA TEKNİKLERİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLDİ

Eğitimin 2. etabında ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Amiri Selçuk Polat, yüksekte çalışmada kullanılan ekipmanları tanıttı. Polat, yüksekte güvenli çalışma teknikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Teorik eğitimin ardından Selçuk Polat eğitim kulesinde yüksekte çalışma tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi.

 

MESKİ İdaresi’nin Eğitim Şube Müdürlüğümüzden personellerine yönelik ” Yüksekte Çalışma ve İş güvenliği Eğitimi” talebi üzerine birleştirilen eğitim programı yapılan test sınavı ile tamamlandı.

Farklı birimlerden personellerin katıldığı ve 3 gün boyunca süren eğitime toplam 100 personel katıldı. Eğitimi tamamlayan personellere  “Yüksekte Çalışma ve İş Güvenliği Eğitim Katılım Belgesi” verilecek.

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0