a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Mersin
  • Anamur’da Denizde Yüzerken Balon Balığı Saladırısında Parmağı Koptu

Anamur’da Denizde Yüzerken Balon Balığı Saladırısında Parmağı Koptu

Mersin'in Anamur ilçesinde yaz tatili için Bozyazı ilçesinde bulunan A.D, denizde yüzdüğü sırada bir balon balığının ısırması sonucunda ayak parmağını kaybetti.

 

Mersin’in Anamur ilçesinde sabah saat 10:00 sularında meydana gelen olayda, yaz tatili için Bozyazı ilçesinde bulunan A.D, denizde yüzdüğü sırada hangi yönden geldiğini tespit edemediği bir balon balığının saldırısına uğradı.

Balon balığının ısırması sonucu şoka giren A.D.’nin sağ ayak parmağı koptu. Panik içerisinde yaralı halde kıyıya ulaşan A.D’nin ayağında kanama meydana gelirken sahilde bulunan yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine hızla gelen sağlık ekipleri, yaralıyı Anamur Devlet Hastanesine sevk etti. Hastanede yapılan ilk müdahalede, A.D.’nin kanaması durdurularak hayati tehlikeyi atlatması ağlandı

Anamur'da Denizde Yüzerken Balon Balığı Saladırısında Parmağı Koptu 1 - TasarYm 200

Yetkilerden Uyarı

Olayın ardından yetkililer, balon balıklarının denizlerde bulunan tehlikeli türlerden biri olduğunu belirterek, vatandaşları bu tür balıklarla karşılaşabilecekleri durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle denize girerken ve yüzme sırasında çevreyi dikkatle gözlemlemek ve tehlikeli deniz canlılarından kaçınmak gerektiği vurgulandı. Benekli Balon Balığının İlk Saldırısı Mersin Anamur’da Gerçekleşti Bilindiği üzere 6 Eylül’de Mersin’in

 

Anamur'da Denizde Yüzerken Balon Balığı Saladırısında Parmağı Koptu 2 - Designer 2

Anamur ilçesinde, benekli balon balığının ilk saldırısı gerçekleşmişti.

Ailesiyle birlikte Anamur’un Kaledran köyüne tatil için giden 8 yaşındaki E.B.D., bu balığın saldırısına uğrayarak sol elinin yüzük parmağının son boğumunu kaybetmişti. Olay, bölgede denize girenler arasında büyük bir endişe ve korku yaratmış bazı vatandaşlar uzun süre denize girememişti.

 

Anamur'da Denizde Yüzerken Balon Balığı Saladırısında Parmağı Koptu 3 - bozyazi halk plaji 2791 cf

 

Küresel Göçmen Türler ve Tehlikeleri

Benekli balon balıkları, Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’nda doğal olarak yaşamalarına rağmen, iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz’e göç etmişti. Bu göçmen balık türleri, Akdeniz kıyısında büyük tehlike oluşturmaktadır.Akdeniz’de, en az 100 adedinin yaşadığı tahmin edilen Lesepsiyen balık türlerinden biri olan benekli balon balığı, keskin dişleriyle bir dönem bölgede balıkçıların ağlarına da zarar vermişti. Bu türlerin 60’tan fazlası, kıyılarımızda gözlemlenmiştir.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0