a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Türk Mutfağının Baş Tacı Bulgur Moskova’da

Türk mutfağının önemli unsurlarından biri olan bulgurun uluslararası alanda tanıtımını artırmak amacıyla Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) tarafından hazırlanan Bulgur Tanıtım Projesi, Rusya’da kapsamlı etkinliklerle hayata geçirildi.

Etkinliğin açılışında Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, AHBİB Başkanı Veysel Memiş ve Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu hazır bulundu. Program, Rusya’nın önde gelen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte ünlü Şef Arda Türkmen’in hazırladığı çeşitli bulgur yemekleri misafirlere sunuldu. Nar ekşili bulgur salatası, yoğurt yatağında sarımsaklı bulgur köftesi ve kaymaklı firik üzerinde kayısılı kuzu eti gibi lezzetler büyük ilgi gördü.

AHBİB Başkanı Veysel Memiş, bulgurun 12 bin yıllık geçmişinin Türk mutfağına derin bir bağlılık taşıdığını belirterek, Türkiye’nin bulgur üretimindeki liderliğine dikkat çekti. Memiş, “Bulguru endüstriyel yöntemlerle üreten ilk ülke olan Türkiye, bu köklü geleneklerden besleniyor,” dedi. Ayrıca, bulguru Rus mutfağına entegre etmek ve dünya çapında “Dünya Bulgur Günü” ilan etmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türk gıda sektörünün 34 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olduğunu belirtti. Tiryakioğlu, bulgurun sağlıklı bir gıda maddesi olduğunu ifade ederek, Rus halkının Türk bulgurunu seveceğine inandığını dile getirdi.

Tanıtım kampanyası kapsamında, AHBİB Başkanı Veysel Memiş, Rusya’nın önde gelen medya kuruluşlarıyla basın toplantısı düzenleyerek Türk bulgurunun avantajlarını anlattı. Memiş, ayrıca Moskova’nın önemli meydanlarında bulgur tanıtım etkinlikleri gerçekleştirdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0