a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Bu yıl İlk’i Düzenlenecek Olan Mut Zeytin Festivali Başlıyor

Mersin’in Mut ilçesi, "Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Orhan, “İlçemiz, Akdeniz bölgesinde bir tarım cenneti. Ekonomimizin yüzde 95’i tarım sektöründen gelmektedir. Üreticilerimizin kazançları son derece kutsaldır” dedi.

Festivalin açılışı, 27 Eylül Cuma günü saat 12.00’de Yapıntı Mahallesi’nde zeytin hasadıyla başlayacak. Ardından Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda halk oyunları ile resmi açılış gerçekleştirilecek.

Festivalde çeşitli etkinlikler ve konserler de yer alacak. İlk gün akşamı, Mut Şehir Stadı’nda İhsan Eş, Mustafa Taş ve Melek Mosso sahne alacak. İkinci günde zeytinyağı yemek yarışması ve zeytin temalı paneller düzenlenecek.

Aynı akşam, Ali Rıza Yılmaz, Siyam ve Ebru Yaşar konser verecek. Festivalin son gününde ise trap atışları yarışması ve çocuk karnavalı düzenlenecek. Başkan Orhan, tüm halkı festivale davet ederek, bu keyifli etkinlikte buluşmayı umduğunu belirtti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0