a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin Operasından Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’ne Kültürel Destek

Mersin Devlet Opera ve Bale (Mersin DOB) Müdürlüğü, 4-22 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek Uluslararası Gastronomi Festivali'ne kültürel destek sağlayacak. Bu kapsamda, Mersin DOB'un geniş bir repertuarla Gaziantep'te sahne alacağı belirtildi.

Festival süresince Mersin DOB sanatçıları, Gazianteplilere zengin bir kültürel deneyim sunacak. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Senfonik İncesaz” konseri gerçekleşecek. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde, G. Verdi’nin “La Traviata” (rejili konseri), G. Gershwin’in “Muhteşem Gatsby” balesi ve F. J. Breuer’in “Bremen Mızıkacıları” çocuk müzikali sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatrosu Temsilleri:

Festival kapsamında Devlet Tiyatroları’nın önemli oyunları da izleyicilerle buluşacak. Yüzyıllık Destan “Ateş” ve “Savaş”, “Kadınlar, Filler ve Saireler”, “Fareler ve İnsanlar”, “Kral Olmak İstemeyen Aslan”, “Otoban Köpekleri”, “Donör”, “Kapıların Dışında” ve “Masal Yolu” gibi oyunlar Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde sergilenecek. Ayrıca, Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi’nde “Uçtu Uçtu Hezarfen” ve “Entrikalı Dolap Komedyası” izlenebilecek. “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu ise Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

Söyleşiler ve Konferanslar:

Festival boyunca birçok ünlü isim çeşitli söyleşi ve konferanslarla katılacak. Türk sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan’ın yanı sıra, Beyhan Budak “Züleyha ile Sınırsız Sohbetler” programında, Sabiha Doğan & Merve Aydın, Sevgi Deniz & Selçuk Tokaç, Sevda Türküsev & Işıl Açıkkar gibi isimler de söyleşilere katılacak. Ayrıca, Prof. Dr. Kutalmış Görkay ve Prof. Dr. Atilla Engin’in “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları”, Dr. Ümit Aktaş’ın “İlaçsız Yaşam” konulu söyleşisi ve “Gençlerle Başbaşa” başlığı altında Hop Dedik Ayhan & Mehmet Aydın ve Ömer Başdoğan ile Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un farklı konulardaki söyleşileri ve konferansları da düzenlenecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0