a
whatsapp ihbar hattı haber postası

ATM’lerde Yeni Limit Uygulaması Başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni banknot basımını askıya alması, bankaları yeni limitler belirlemeye zorladı.

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni banknot basımını askıya alması, bankaları yeni limitler belirlemeye zorladı. 2 Eylül Pazartesi günü itibarıyla, ATM’lerden yapılacak para çekme işlemlerinde önemli değişiklikler devreye giriyor.

 

Yeni ATM Limitleri Neler Getiriyor?

Birçok özel banka, günlük para çekme limitlerini 10 bin TL ile 15 bin TL arasında sabitlerken, Eylül ayında yapılan düzenlemeyle bu limitler güncelleniyor. Bankaların büyük çoğunluğu, günlük para çekme limitini 10 bin TL’den 15 bin TL’ye çıkaracak. Bu değişiklik, özellikle yüksek komisyon ücretlerinden dolayı limit üzeri çekim yapan müşterilere fayda sağlayacak.

 

Emekliler ve Yaşlı Müşteriler İçin Düzenlemeler

Emekli ve yaşlı müşterilerin QR kod ile para çekme işlemlerinde yaşadığı zorluklar dikkate alınarak, kartlı çekimlerde de bazı düzenlemelere gidiliyor. Günlük ücretsiz para çekme limiti 15 bin TL olan bankalarda herhangi bir değişiklik beklenmezken, daha düşük limit uygulayan bankaların da bu sınırı 15 bin TL’ye yükseltmesi planlanıyor. Bu adım, özellikle yaşlı müşterilerin yaşadığı sıkıntıları hafifletmeyi amaçlıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0