a
whatsapp ihbar hattı haber postası

12 Gündür Kayıp Olan Narin İçin Yayın Yasağı Geldi

RTÜK Kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili yayın yasağı kararı alındığını açıkladı. RTÜK yaptığı açıklamada bu yasağa uymayan birçok medya hizmet sağlayıcısının haber yaptığının belirlendiğini ifade etti.

 

 

Diyarbakır’da 12 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ederken, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan amca S.G.’nin gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, amca S.G.’nin gözaltı süresinin ek olarak 24 saat uzatıldığı belirtildi.S.G., jandarma ekipleri tarafından gözaltında tutuluyor ve uzman ekipler tarafından sorgulanmaya devam ediliyor.  Arama ve soruşturma çalışmaları sürerken, yetkililer Narin Güran’ın bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolduğu Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde güvenlik tedbirleri artırıldı. 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan dönerken kaybolan Narin’in bulunması için çalışmaların 12. gününe girildi. Köydeki birçok aile, çocuklarının güvenliğini sağlamak amacıyla evlerine güvenlik kameraları yerleştirmeye başladı.

 

Tavşantepe köyü, 445 kişilik nüfusuyla mahalle statüsünde olmasına rağmen halk arasında köy olarak adlandırılıyor ve büyük ölçüde akrabalar arasında. Narin Güran’ın kaybolduğu gün, aile ve köylüler kendi imkanlarıyla bölgede arama yapmış, ancak sonuç alamayınca Narin’in babası Arif Güran, akşam saatlerinde jandarmaya başvurmuştu. Şu anda soruşturma devam ediyor ve delil toplama süreciyle ilgili yayın yasağı kararı bulunuyor. Narin Güran’ın bulunması için çalışmalar ve güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

 

Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır’da 12 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili haberlere getirilen yayın yasağı hakkında kritik bir açıklama yaptı. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan yayın yasağı kararına uymayan medya kuruluşlarının tespit edildiğini ve bu kuruluşlara en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

 

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili yayın yasağı kararı alınmıştır. Ancak bu yasağa uymayan birçok medya hizmet sağlayıcısının haber yaptığı belirlenmiştir,” diyen Şahin, tüm medya kuruluşlarının yasağa uyması gerektiğini vurguladı. Şahin, aksi takdirde ihlalde bulunan kuruluşlara ağır yaptırımlar uygulanacağını belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0