a
whatsapp ihbar hattı haber postası

Mersin’de Hava Sıcaklığı 43 Dereceyi Görecek.

Çarşamba Günü Yurt Genelinde Hava Sıcaklıkları 7-8 Derece Artış Gösterecek. Mersin'de Yoğun Nem İle Birlikte Hissedilen Sıcaklık 43 Dereceyi Görecek

 

 

Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 8 derece üzerine çıkacak. Çarşamba günü, Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda yazın en yüksek sıcaklıkları yaşanacak ve gölgede 42 dereceye ulaşılacak. İstanbul’da sıcaklık artarken, nem oranının düşük olması gece sıcaklıklarının daha serin kalmasına neden olacak. İşte İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde 5 günlük hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) güncel raporlarına göre, sıcak hava dalgası özellikle ülkenin doğu bölgelerinde etkili olacak ve sıcaklıklar 7-8 derece artış gösterecek.

 

 

GÖLGEDE 42 DERECEYİ GÖRECEĞİZ! NTV

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, çarşamba günü hava sıcaklıklarının 7-8 derece yükselebileceğini belirterek, “Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar artacak. Özellikle çarşamba günü Amasya ve Tokat çevresinde gölgede 42 dereceyi göreceğiz. Sıcak çarpması riski yüksek. Ayrıca, yüksek sıcaklıklar nedeniyle yeşil alanlarda ve çalılık bölgelerde yangın tehlikesine karşı dikkatli olunmalı, cam parçalarının yangın riskini artırabileceği unutulmamalı,” şeklinde konuştu.

 

BÖLGELERDE BEKLENEN HAVA DURUMU

İstanbul’da sıcaklık 33 dereceye çıkacak, poyraz orta hızda esecek ancak nem oranının düşük olması gece saatlerinde havanın serin olmasını sağlayacak. Ankara’da gölgede sıcaklık 36 dereceye yükselecek. İzmir’de karayelden gelen nemli rüzgarlar, havayı bunaltıcı kılacak; sıcaklık ise 36-37 derece arasında olacak.

 

Bursa’da açık havada sıcaklık 35 dereceye çıkacak. Antalya’da ise nem oranı yüksek olduğu için hissedilen sıcaklık 40 dereceye ulaşacak. Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar yüksek ancak bağıl nem oranı düşük. Çanakkale ve Edirne’de 37, Balıkesir’de 38, Sakarya’da 36, Kocaeli’de 35 derece sıcaklık bekleniyor.

 

Poyraz gündüzleri orta kuvvette eserken, gece hafifliyor. İç Anadolu Bölgesi’nde, önümüzdeki iki gün yazın en sıcak günleri yaşanacak. Salı günü sıcaklıklar 36-37 dereceye çıkacak, çarşamba ise Sivas, Kayseri, Yozgat ve Çankırı’da 38-40 derece arasında olacak. Yaşlılar, kalp ve tansiyon hastaları sıcak havalardan korunmalı.

 

Ege Bölgesi’nde sıcak çarpması riski yüksek seviyede. Hava daha nemli ve bunaltıcı hale geldi, denizden gelen nemli rüzgarlar etkili olacak. Manisa ve Denizli 40, Muğla 38, Bodrum 37, Kütahya ise 36 dereceye yükselecek. Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklıklar biraz daha artacak ve yüksek bağıl nem nedeniyle hissedilen sıcaklık Adana’da 45, Mersin’de 43, Hatay’da ise 38 derece olacak.

 

Kahramanmaraş’ta gölgede 39, Isparta’da ise 37 derece sıcaklık bekleniyor. Karadeniz’in doğusunda yazın en sıcak günleri yaşanacak; Samsun, Ordu ve Giresun sahillerinde sıcaklık 32, iç kesimlerde ise 38 dereceye çıkacak. Amasya ve Tokat 40, Kastamonu ise 38 dereceyi bulacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri çarşamba günü en yüksek sıcaklıkları görecek. Salı günü Erzurum’da 32, Malatya, Elazığ ve Tunceli’de 39, Gaziantep’te 41, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise 42 derece sıcaklık bekleniyor.

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0