a
whatsapp ihbar hattı haber postası
  • Haber Postası
  • Genel
  • IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu Yaklaşıyor

IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu Yaklaşıyor

 

 

 

IV. Uluslararası Eğitim ve Kültür Akademik Çalışmalar Sempozyumuyla (International Symposium of Academic Studies On Education And Cultural-ISASEC 2024) bu yıl Anamur’da gerçekleştirilecek. Bu sempozyum, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda eğitim ve kültür üzerine yapılan akademik araştırmaların bilimsel bir ortamda paylaşılması ve değerlendirilmesini amaçlanıyor.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu’nda 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı” ana teması etrafında disiplinler arası bir yaklaşımla düzenlenecek olan etkinlikte, eğitim ve kültür konuları akademik açıdan ele alınacaktır.

 

 

Çok sayıda bilim insanının katılacağı bu sempozyum, yapılan araştırmaların paylaşımını en yüksek düzeyde değerlendirmeyi hedeflemektedir. Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Matematik ve Fen Bilimleri, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar gibi alanlarda yapılan çalışmaların ortak bir perspektifte ele alınmasını amaçlayan sempozyumun Onur Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf TEKİN, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur ÜNAL, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman MERT, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol YAŞAR, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan AYDIN, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal AY, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor ALISHANI, Anamur Kaymakamı Bilal BOZDEMİR, Silifke Kaymakamı Abdullah ASLANER, Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ, Silifke Belediye Başkanı Mustafa TURGUT, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju ÇATLI, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet TUNA, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin KAYNAR, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas MERCAN ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEZGİN yer alacaktır.

 

 

İki gün sürecek olan ve Sempozyum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol YAŞAR’ın üstleneceği etkinlikte, Macaristan Pazmany Peter Katolik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eva Csaki, Bosna-Hersek Eğitim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alena Ćatović, Litvanya Vilnius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galina Miskiniene, Tiran Üniversitesi/Tarih Filoloji Fakültesi UNYT/Balkan Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Asoc. Lindita Xhanari ve Hârezmi Üniversitesi/Tahran – İran’dan Doç. Dr. Nasır Kuli Sarlı konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri e-kitap olarak yayımlanacak, tam metinler ise çeşitli indekslerde taranan dergilerde ve isteğe bağlı olarak editörlü uluslararası e-kitaplarda yayımlanacaktır. Etkinlikle ilgili daha fazla bilgiye https://www.isasec.com.tr adresinden ulaşılabilir.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0